AUTO RADionica

Auto servis

Auto servis

Bilo da se radi o putničkom ili teretnom programu, naši servisi osposobljeni su da prime bilo koje vozilo i u najkraćem roku izvrše sve potrebne popravke ili obave redvne servise bez nepotrebnog zadržavanja. Redovan servis Vašeg automobila je neophodan kako bi izbjegli nepotrebne i neplanirane troškove i popravke. Ova usluga podrazumjeva zamjenu motornog ulja, svih filtera ( ulja, vazuha, goriva i klime) i preventivnu kontrolu kompletnog vozila (kontrola ulja, tečnosti, kočnica, podvozja, signalizacije …). Naša preporuka je da se ovaj servis vrši na pređenih 10 000 km ili vremenski 1 godina (veoma je važno pridržavati se navedenih intervala bez obzira na starost vozila). S obzirom na veliki broj proizvođača rezervnih djelova, ulja i filtera… Cijene rezervnih djelova su različite i u prilici ste da birate u skladu sa Vašim potrebama i mogućnostima.

Auto dijagnostika

Diagnostika

Obavljamo sva ispitivanja vezana uz pronalaženje kvara na vozilu (dijagnostika) i uklanjamo kvar. Kod nas se naravno mogu obaviti i svi automehaničarski radovi. Uvođenjem računala u regulaciju količine ubrizgavanja goriva u benzinskim motorima, za ubrizgavanje goriva koriste se sapnice (brizgaljke ili dizne). Djelovanjem nečistoća iz benzina, a pod utjecajem topline motora uzrokuje postupno začepljivanja sapnica, što uzrokuje smanjenje količine ubrizganog goriva. Ovisno o načinu i intenzitetu začepljenja sapnica javljaju se različita nepravilna ponašanja rada motora kao što su: posrtanje (trenutno neprihvaćanje i kašnjenje) prilikom naglog ubrzavanja sa vozilom (u početnoj fazi se osjeti na hladnom radu motora, a poslije i pri zagrijanom). Za navedena nepravilna ponašanja rada motora uzrok ne mora uvijek biti začepljenje sapnica, pa je prije zamjene ili čišćenja sapnica potrebno provjeriti i ostale moguće uzročnike.

Servis i čišćenje DPF/FAP filtera i SCR katalizatora

DPF

Filter za čestice poznat kao FAP, DPF ili partikl filter zadužen je za filtriranje/zadržavanje čestica čađi iz izduvnih sistema dizel motora. Kada se filter napuni čađi od 45% pa naviše dolazi do tzv. aktivne regeneracije pri čemu dolazi do većeg ubrizgavanja što povećava temperaturu izduvnih gasova koje rezultira većom temperaturom gasova i spaljivanja nakupljene gareži. Kada se DPF začepi, pali se signalna lampica na instrument tabli i u tim slučajevima vaše vozilo gubi snagu.

Vulkanizer

Vulkanizer

Vulkanizerske radnje raspolažu bogatom paletom putničkog i teretnog asortimana auto guma renomiranih svijetskih proizvođača. Sve vulkanizerske radnje su moderno opremljene za montažu, balansiranje i reparaciju auto guma za kompletan putnički program.

Auto klime

klima

Najpovoljnije punjenje i servisiranje svih auto klima. Dugogodišnje iskustvo garantuje uspješno obavljen servis isključivo po specifikacijama propisanim od strane proizvođača vozila. Uvjerite se u brzinu i stručnost našeg osoblja u servisiranju i punjenju auto klima.

Radimo sve vrste vozila

Auto dijelovi

Auto dijelovi

Više od deset godina se bavimo prodajom autodijelova za sve marke vozila. Kroz taj period uz naše iskustvo stečeno u našem autoservisu dostigli smo nivo koji nam omogućava da zadovoljimo potrebe većine kupaca u skladu sa njihovim željama i mogućnostima. Saradnja sa mnogim važnijim uvoznicima autodijelova iz BiH nam je dala mogućnost da po najpovoljnijim cijenama za naše kupce odaberemo i ponudimo dijelove koji će biti optimalno rješenje za svakog od njih. Vršimo dostavu unutar cijele BiH sa dostavljenim fiskalnim računom i garancijom na dijelove.

Dubinsko pranje

Dubinsko

U procesu dubinskog pranja se koriste kvalitetni preparati bez dugotrajnih mirisa. Čisto, svijetlije nebo automobila, kao i dubinski oprana sjedišta i tapaciri bez fleka, svakako će doprinjeti da se bolje osjećate dok boravite u vozilu. Prije samog dubinskog pranja vozilo se detaljno usisava. Dubinsko pranje automobila obuhvata pranje: neba, sjedišta, tapacira na vratima, naslona za ruku, podnih obloga, obloga gepeka kao i plastičnih djelova enterijera. Proces traje oko 6h. Nakon pranja sjedišta zadržavaju 15% vlažnosti. U zavinosti od vremenskih uslova sjedišta i enterijer se suše od 4 do 6 sati.

NOVOSTI

ZRS
Logo
  • Sretena Stojanovića 30, Banja Luka
  • +387 65 459-777
  • +387 51 212-740

Creative Smart Solutions 2019. All rights reserved.